#FETT13

Publicerat av Lotta Bohlin den

Onsdagen den 6/3 bjöd Årstaskolan in till ett engångsevent om IT och lärande. Under eftermiddagen berättade jag om vårt arbete med förmågorna, #visombärenförmåga.
Min presentation kommer efter 1 timme och 11 minuter.

20130310-161117.jpg

En summering:
Jag började med att berätta om hur jag kom i kontakt med Göran Svanelid och The Big 5. Men det var först hösten 2012 som en idé tog form. Det var efter att jag hade läst ännu en artikel om ”flummig skola” och ”mer ordning och reda” som jag bestämde mig för att ta tag i saken. Hur ska vi arbeta i skolan för att eleverna ska ha möjlighjet att förstå och utveckla förmågorna i Lgr11?
Med den frågan som utgångspunkt drog jag igång arbetet med TheBig6. Tanken var att synliggöra elevernas lärande – och arbetet med värdegrunden i del 1 och 2 i Lgr11. Lösningen blev att vi nu har en ”förmåga” till som vi kallar för värdegrundande förmågor. Alla förmågor diskuteras, analyseras och utvecklas. En HejaMig! -knapp delas ut till alla elever som är med och gör sitt bästa.
#visombärenförmåga #synligtlärande #frånkasstillvass #bedömningförlärande

Några tankar efter presentationen:
Jag skulle ha berättat lite mer om The Big 5. Kanske varit lite tydligare med de värdegrundande förmågorna? Att vi inte bedömer ”Att vara vänlig” men att vi tillsammans samtalar om hur man är när man inte är så bra, ganska bra, bra och mycket bra på att vara vänlig. Alla mina idéer om hur jag tror att man kan arbeta i arbetslaget, på hela skolan, på utvecklingssamtal mm.

Men, det här är bara början! Välkommen till #visombärenförmåga