Föräldramöte åk 5

Publicerat av Lotta Bohlin den

Vi bjöd in föräldrarna i åk 5 till föräldramöte en torsdagskväll. En av punkterna handlade såklart om förmågorna i Lgr11 och vårt arbete med #TheBig6. Jag beskrev bakgrunden och Göran Svanelids sammanställning och hur vi har valt att arbeta – #visombärenförmåga. Jag hade redan innan mötet började fyllt biljardbordet med olika förmågor, lapparna i olika färger. Jag bad föräldrarna att välja några förmågor att ta med hem. Och sedan be sina barn förklara vad det var.

Jag önskar att alla föräldrar fick hela högen med förmågor med hem. Och att de varje vecka plockade fram veckans förmåga och placerade den på en central ”samtalsplats”. Vilka härliga samtal!!

20130921-225114.jpg

Många av våra elever använder Twitter för att dela med sig av sina tankar och exempel på vad vi gör i skolan. Fina Klara skrev ett inlägg på Twitter en stund efter att hennes mamma hade kommit hem från föräldramötet med tre förmågor. Läs själva! Det här är skola med engagemang, förståelse och lust! Tack Klara och Klaras mamma. Tack!

20130921-230340.jpg