Dagens tips!

Publicerat av Lotta Bohlin den

Välj en av förmågorna och bär den synligt under hela skoldagen!

20140404-134952.jpg

Det har jag gjort sedan hösten 2012. Varje vecka har jag en ny förmåga som som jag bär och samtalar om med eleverna och alla andra jag möter.

Nu senast på rasten i dag var det två elever som frågade vad det stod på min gula lapp. ”Att kunna välja mellan olika strategier” Vi ljudade oss igenom de svåra orden för att sedan gemensamt försöka klura ut vad orden betyder. En stund senare kom vi på att strategier är som knep eller ”smarta sätt” som en av eleverna föreslog.
Ja, ”smarta sätt” behöver vi ofta i skolan.

Alla metakognitiva förmågor är gula.
Strategier?

Vad är metakognitiva förmågor?
Eleven: Metakognitivar, det är det som man gör inne i huvudet, som inte syns förrän man säger det eller skriver det”.