Hallå, var är veckans förmåga?

Publicerat av Lotta Bohlin den

Ja, den frågan får jag redan andra dagen på den nya terminen. Eleverna frågar var mitt halsband är och vilken förmåga vi ska jobba med nu. Jag svarar och ler:
”Vi börjar med förmågan att komma igång igen efter ledigheten”.

Efter en vecka eller två är det dags att introducera läsårets första förmåga. Jag fungerar över vad det är vi jobbar med i de olika ämnena och försöker urskilja en röd tråd. På svenskan jobbar vi med #läshäxan, ett träningsprogram för läsning. Vi övar på olika strategier för att kunna läsa förstå och minnas. På engelskan förbereder vi en guidetur i London. På SOn ligger fokus just nu på Forntiden och Vikingatiden. Och i NO har grupparbetet om Väder precis dragit igång.

Förmågan att hantera information känns central här. Att kunna söka, samla och sortera information från olika källor. Ja, den förmågan börjar vi med.image